10 αληθινά πολύχρωμα μέρη του πλανήτη

 

Κι όμως, τα παρακάτω -πολύχρωμα- μέρη είναι υπαρκτά!

Ο πλανήτης μας κρύβει πολλούς θησαυρούς και μυστηριώδεις ομορφιές. Ίσως να μην μπορέσουμε ποτέ να τα επισκεφτούμε, αλλά οπωσδήποτε πρέπει να τα γνωρίζουμε και να τα θαυμάσουμε, έστω και από φωτογραφίες.

Ας δούμε παρακάτω 10 πανέμορφες και γεμάτες χρώμα τοποθεσίες ανά τον κόσμο!

ΧΩΡΑΦΙΑ ΛΕΒΑΝΤΑΣ, ΓΑΛΛΙΑ

Τους καλοκαιρινούς μήνες, οι τεράστιες εκτάσεις καλλιέργειας λεβάντας στην πόλη Provence (Προβηγκία) της Γαλλίας, γεμίζουν με μοβ άνθη, με το μάτι να χορταίνει χρώματα!

LAVENDER FIELDS, FRANCE

ΠΡΟΤΣΙΝΤΑ, ΙΤΑΛΙΑ

Αυτό το μικροσκοπικό νησάκι στολίζουν σπίτια με εντυπωσιακά φωτεινά χρώματα, με φόντο το λαμπερό γαλάζιο της Μεσογείου.

PROCIDA, ITALY

ΠΟΤΑΜΟΣ CAÑO CRISTALES, ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Caño Cristales, η αλλιώς «ο ποταμός των 5 χρωμάτων», το φθινόπωρο παίρνει ένα έντονο κόκκινο χρώμα, χάρη άνθη του σπάνιου είδους φυτών που «ζουν» στα νερά του.

CAÑO CRISTALES RIVER, COLOMBIA

ΛΙΜΝΗ RETBA, ΣΕΝΕΓΑΛΗ

“Retba” σημαίνει «ροζ», πρόκειται λοιπόν για τη «Ροζ λίμνη» στο βόρειο μέρος της Σενεγάλης. Το έντονο ροζ χρώμα της τσιχλόφουσκας δίνει στα νερά της λίμνης ένα φιλικό στον άνθρωπο βακτήριο το οποίο αναπτύσσεται στα αλμυρά νερά της λίμνης.

LAKE RETBA, SENEGAL

ΑΓΡΟΙ ΤΟΥΛΙΠΑΣ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Τους πρώτους μήνες της άνοιξης, οι άψογα σχηματισμένες τουλίπες, ανθίζουν σε μια εξαιρετικά ακριβή αλληλουχία χρωμάτων στους ολλανδικούς αγρούς.

TULIP FIELDS, HOLLAND

ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΟΡΑΛΛΙΟΓΕΝΗΣ ΥΦΑΛΟΣ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Αυτό το θαύμα της φύσης, αποτελεί το «σπίτι» για περισσότερα από 400 είδη κοραλλιών, 500 είδη φυκιών και 1.500 είδη ψαριών, κάτι που αποδεικνύεται και από την θαυμάσια χρωματική του παλέτα.

GREAT BARRIER REEF, AUSTRALIA

LUOPING, ΚΙΝΑ

Τα αγροτικά εδάφη αυτής της ορεινής επαρχίας στην ανατολική Κίνα μοιάζουν με «χρυσή θάλασσα» όταν είναι σε ανθοφορία η κρανόλα.

LUOPING, CHINA

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ “VALLEY OF FLOWERS”, ΙΝΔΙΑ

Αυτό το τοπίο παγκόσμιας κληρονομιάς, απέναντι από την άγια έρημο των Ιμαλαΐων, καλύπτεται από «ζωντανά» λουλούδια. Αν βρεθείς εκεί την ώρα του ηλιοβασιλέματος, ζεις την απόλυτα τέλεια εμπειρία.

VALLEY OF FLOWERS NATIONAL PARK, INDIA

ΛΟΦΟΣ SHIBAZAKURA, ΙΑΠΩΝΙΑ

Την άνοιξη, τα χωράφια στους πρόποδες του όρους Fuji, γεμίζουν με εκατοντάδες χιλιάδες ανθισμένες πόες, ή αλλιώς “shibazakura”, σε πολλές διαφορετικές αποχρώσεις του ροζ.

SHIBAZAKURA HILL, JAPAN

ΛΙΜΝΗ NATRON, ΤΑΝΖΑΝΙΑ

Η ρηχή, αλμυρή λίμνη Natron, είναι τόσο πλούσια σε αλάτι που καταλήγει να είναι τελείως αφιλόξενη σε χλωρίδα και πανίδα. Ωστόσο, μας αποζημιώνει με τα κόκκινα νερά της και τις έντονες πορτοκαλί ακτές της.

LAKE NATRON, TANZANIA

Μετάφραση από το purewow.com