7 τρόποι να αντιμετωπίσεις άμεσα τις αλλεργίες μέσα στο σπίτι

 

Για κάποιους, άνοιξη σημαίνει πικνίκ, βόλτες σε πάρκα, άλση και γενικότερες εξορμήσεις στη φύση. Για άλλους η άνοιξη σημαίνει όλα αυτά με ένα χαρτομάντιλο συνεχώς στη μύτη τους. Αν δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις τις αλλεργίες εκτός σπιτιού, σίγουρα μπορείς να τις αντιμετωπίσεις εντός. Με λίγα μικρά απλά βήματα, μπορείς να περιορίσεις τη ζημιά των αλλεργιών στο σπίτι.

Καθάριζε με σκούπα το στρώμα του κρεβατιού

Τα ακάρεα βρίσκονται παντού. Η καλύτερη άμυνα ενάντια σε αυτούς τους μικροσκοπικούς οργανισμούς που προκαλούν συμπτώματα αλλεργίας είναι να βάζεις σκούπα στο στρώμα σου τουλάχιστον μια φορά το μήνα.

Καθάριζε με σκούπα τις πολυθρόνες και τους καναπέδες

Αν δεν είναι δερμάτινοι προφανώς. Τα υφασμάτινα έπιπλα τείνουν να μαζεύουν γύρη, ακάρεα και σκόνη, δηλαδή τον χειρότερο εχθρό της μύτης σου. Σκούπα στα έπιπλα τουλάχιστον μια φορά το δεκαπενθήμερο είναι η καλύτερη λύση.

Πλένε τα σεντόνια με ζεστό νερό
Ειδικά αν κοιμάσαι με τα παράθυρα ανοιχτά, μη σε εκπλήσσει το πόση γύρη και σκόνη μαζεύεται στο σεντόνι σου. Το ζεστό νερό είναι ό,τι καλύτερο εναντίον των αλλεργιογόνων.
Καθάριζε συχνά κάτω από το κρεβάτι
Εκτός από τέρατα και τον μπαμπούλα, καταφύγιο κάτω από το κρεβάτι σου βρίσκουν τα χνούδια, η σκόνη και πολλά άλλα αλλεργιογόνα. Αφού καθαρίζεις που καθαρίζεις το κρεβάτι, το στρώμα και τα σεντόνια (όπως είπαμε πιο πάνω) δε βάζεις και μια σκούπα από κάτω από αυτό;
Καθάριζε τα φίλτρα του air condition
Είναι τόσο απλό να τα ξεκολλήσεις από τη μονάδα και να τα πλύνεις σε ζεστό σαπουνόνερο που θα απορείς γιατί δεν το έκανες τόσο καιρό!
Πλένε τις κουρτίνες στο πλυντήριο
Δεν είσαι πια φοιτητής, που και να είσαι, γιατί δεν πλένεις τις κουρτίνες σου;!; Έχεις ελέγξει πόση βρομιά μαζεύουν ειδικά αν βαρέθηκες να αγοράσεις το σωστό ύψος και σούρνονται στο πάτωμα ολημερίς και ολονυχτίς; Απλά έλεγξε πρώτα τις οδηγίες πλύσης στην ετικέτα.
Τα παπούτσια να βρίσκονται εκτός σπιτιού
Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ελαχιστοποιήσεις τον αριθμό των αλλεργιογόνων που μπαίνουν στο σπίτι. Δεν είναι τόσο δύσκολο, απλά άφηνε τους κύριους μεταφορείς βρομιάς και γύρης σε ειδικούς χώρους εκτός σπιτιού, είτε στη βεράντα, είτε στο χολ έξω από την πόρτα.