6+1 εφαρμογές για να διαβάζεις comics σε tablet, smartphone και υπολογιστή

Τα comics έχουν πάρει τα πάνω τους την τελευταία δεκαετία, κυρίως λόγω της πληθώρας ταινιών και σειρών με θέμα σουπερήρωες και σουπερηρωίδες. Εδώ θα βρεις τις καλύτερες εφαρμογές για smartphones & tablets που σου επιτρέπουν είτε να αγοράσεις είτε να διαβάσεις online όσα comics ζητά ο οργανισμός σου.

DC Comics

Batman, Superman, Wonder Woman και λοιποί συγγενείς βρίσκονται εδώ. Η DC Comics έχει μια πολύ καλή δωρεάν εφαρμογή τόσο στο App Store όσο και στο Google Play, μέσω του οποίου μπορείς να αγοράσεις όλα τα τεύχη που θες, ξεχωριστά με κόστος από 0,50€ έως και 35.99€ ανάλογα το τεύχος ή την συλλογή. Στα συν είναι ότι μπορείς να αγοράσεις τα πιο πρόσφατα κόμικς χωρίς να καταξοδευτείς, στα πλην ότι αν διαβάζεις πολλά comics, τότε το κόστος ανεβαίνει πολύ γρήγορα.

Marvel Unlimited

Ο γίγαντας που λέγεται Marvel Comics προσφέρει νέα comics αλλά και όλο τον κατάλογο της Marvel με το Marvel Unlimited (App Store & Google Play). Το MU παρέχει μηνιαίο πλάνο στα  9,99€ το μήνα, 69€ ετησίως (και 99€ στο premium με πολλά ωραία δωράκια) είναι μια αρκετά καλή επιλογή. Θα χρειαστεί να δημιουργήσεις ένα λογαριασμό στο Marvel.com, αλλά μόλις συνδεθείς, μπορείς να διαβάσεις όσα κόμικς θες. Η εφαρμογή αντιμετώπισε αρχικά κάποια bugs τα οποία έχουν πλέον διορθωθεί.

Comics +

Αν δεν ψάχνεις μόνο τα μεγάλα ονόματα από DC και Marvel, τότε το Comics + είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση, τόσο στο App Store όσο και στο Google Play. Με την υποστήριξη εκδοτικών όπως IDW, Image, BOOM! Studios, comics Campfire, Marvel, PVP Online, Top Cow και πολλές άλλες, υπάρχει ένας τιμιότατος κατάλογος για να διαλέξεις, με κόστος από 0.72€ εως 84.48€.

Comic Zeal

Σε περίπτωση που αναζητείς έναν πολύ καλό τρόπο να διαβάζεις comics χωρίς να τα αγοράζεις, τότε το Comic Zeal είναι η καλύτερη επιλογή. Με 5,49€ αυτή η iOS εφαρμογή λειτουργεί τόσο στο iPhone όσο και στο iPad σου και φορτώνει άμεσα comics. Μπορεί να ανοίξει αρχεία PDF, καθώς και CBZ και CBR, οπότε αν έχεις ήδη μια συλλογή από ψηφιακά κόμικς, τότε το Comic Zeal είναι μια εξαιρετική επιλογή. Η εφαρμογή προσφέρει αυτόματη μεγέθυνση επιτρέποντάς σου άνετη ανάγνωση, ενώ μπορείς να μεταφέρεις comics απευθείας μέσω USB, WiFi ή μέσω Dropbox. Έχει επίσης καταπληκτική διαχείριση αρχείων και αυτόματα ταξινομεί τα comics χρησιμοποιώντας μεταδεδομένα από το ComicRack reader και θυμάται που είχες σταματήσει το διάβασμα. Τα χαρακτηριστικά του είναι το μεγαλύτερο προσόν αυτής της εφαρμογής, και προφανώς αξίζει τα χρήματα της.

ComicBookLover

Το ComicBookLoveris είναι μια δωρεάν εφαρμογή iOS που μοιάζει με το Comic Zeal. Από άποψη χαρακτηριστικών, είναι σχεδόν η ίδια, αλλά δεν έχει το ίδιο στυλ διαχείρισης βιβλιοθήκης που κάνει το Comic Zeal μια πολυ καλή επιλογή. Όπως και να’ χει η εφαρμογή είναι γρήγορη, συγχρονίζει με cloud storage για να διαβάσεις τα comics σου, μεταφέρει αρχεία απευθείας μέσω USB ή WiFi και φορτώνει comics με καθοδηγούμενη προβολή για να μετακινείσαι άνετα από το πάνελ σε πάνελ και από σελίδα σε σελίδα. Ενώ το Comics Zeal κάνει καλύτερη δουλειά με τη διαχείριση της βιβλιοθήκης, το ComicBookLover είναι δωρεάν και φορτώνει τεράστια αρχεία CBR σε κλάσμα δευτερολέπτου, κάτι που είναι σίγουρα στα θετικά του.

Manga Rock

Αυτή είναι μια εξαιρετική εφαρμογή αν είσαι οπαδός των μεταφράσεων από οπαδούς δημοφιλών σειρών manga comics όπως Death Note, Naruto, Bleach και άλλα. H εφαρμογή είναι δωρεάν και διατίθεται στο App Store. Μην ξεχνάς όμως ότι οι μεταφράσεις γίνονται από μη επαγγελματίες μεταφραστές στον ελεύθερο χρόνο τους και μπορεί να περιέχουν πραγματικά γελοίες μεταφράσεις. Τέλος μπορείς να παρακολουθείς την αγαπημένη σου σειρά λαμβάνοντας ειδοποίηση κάθε φορά που βγαίνει ένα νέο τεύχος, ενώ η εφαρμογή θυμάται που έχεις μείνει σε κάθε σειρά manga δίνοντας σου την δυνατότητα να αλλάζεις το τι διαβάζεις χωρίς να ανησυχείς ότι θα χάσεις το σημείο που σταμάτησες.

Comixology

Υπάρχει λόγος που το Comixology αποτελεί την πιο διάσημη εφαρμογή για comics και βιβλία, είναι ταχύτατη, έχει μια τεράστια συλλογή και είναι απίστευτα εύκολη στη χρήση. Με πάνω από 75.000 graphic novels, Manga, comics από 75 εκδότες όπως Marvel, DC, Image, Indie comics και την τεχνολογία του Giuded View όπου καθώς διαβάζεις μεταφέρεσαι αυτόματα από καρέ σε καρέ με μεγέθυνση που καλύπτει όλη την οθόνη, το Comixology δικαιολογεί την πρώτη θέση που κατέχει εδώ και πολλά χρόνια. Διατίθεται στο App Store, στο Google Play αλλά και για Kindle Fire ενώ παρέχει και 700 comics δωρεάν.