7 επαγγέλματα για όσους αγαπούν τα ταξίδια

 

Έχεις το μικρόβιο των ταξιδιών; Λατρεύεις την περιπλάνηση από χώρα σε χώρα; Ανυπομονείς να γνωρίσεις τις  χώρες που δεν έχεις επισκεφθεί και την κουλτούρα της καθεμιάς ξεχωριστά;

Δεν χρειάζεται να προσπαθείς να χωρέσεις όλους τους προορισμούς στις γνωστές δύο εβδομάδες της άδειάς σου. Μπορείς να βγάζεις τα προς το ζην ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο. Πώς; Φυσικά κάνοντας επαγγέλματα τα οποία απαιτούν να ταξιδεύεις.

Είτε είσαι αφεντικό του εαυτού σου δουλεύοντας freelance επάνω στο αντικείμενό σου ή όντας υπάλληλος κάποιας εταιρείας με ανάγκες σε ολόκληρο τον κόσμο, ακολουθώντας ένα από τα 7 παρακάτω επαγγέλματα μπορείς να ταξιδεύεις και να πληρώνεσαι!

Roadie

Ουσιαστικά, ο roadie είναι μέλος της ομάδας που φροντίζει τα πάντα γύρω από τις συναυλίες και τα tours ενός μουσικού συγκροτήματος. Δουλεύοντας «πίσω από τις κάμερες», ως ηχολήπτης, φωτιστής, σκηνογράφος κ ά, θα ταξιδεύεις παντού μαζί με το συγκρότημα με το οποίο συνεργάζεσαι. Μπορεί να μην παίρνεις δημοσιότητα, αλλά πραγματοποιείς το όνειρό σου, τα ταξίδια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Εισαγωγέας/Εξαγωγέας

Σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι μόνο το εμπόρευμα το οποίο ταξιδεύει από τη μιαν άκρη του κόσμου στην άλλη. Προκειμένου να μπορείς να προσφέρεις τα καλύτερα προϊόντα στους πελάτες σου, είναι απαραίτητο να ταξιδεύεις όπου μπορείς να βρεις την καλύτερη ποιότητα και να γνωρίσεις αυτοπροσώπως τον κάθε τοπικό παραγωγό, βιοτέχνη και άλλους, να δεις από κοντά τις έχουν να σου προσφέρουν και να κάνεις τις αγορές που χρειάζεσαι.

Αρχαιολόγος

Αυτό το επάγγελμα απαιτεί δύσκολες και πολυετείς σπουδές. Εάν σου αρέσει να μελετάς τα πάντα γύρω από την ιστορία των λαών, να δουλεύεις σε εξωτερικό χώρο και να είσαι μέρος των ανασκαφών αρχαίων μνημείων και χαλασμάτων, δεν υπάρχει καταλληλότερο επάγγελμα για σένα.

Νοσοκόμος/α

Οι άνθρωποι αρρωσταίνουν σε όλο τον κόσμο και πάντα η καλή ιατρική περίθαλψη είναι πολύτιμη. Το επάγγελμα του νοσηλευτή είναι ιδιαίτερα σημαντικό, σε όποιο σημείο του πλανήτη και αν βρισκόμαστε. Γιατί, λοιπόν, οι νοσηλευτές να μην ταξιδεύουν ανά τον κόσμο παρέχοντας τις υπηρεσίες και τις γνώσεις τους;

Ελεύθερος επαγγελματίας (Freelancer)

Για ορισμένα επαγγέλματα, αρκεί να έχεις μαζί σου το laptop σου και WiFi δίκτυο και μπορείς να δουλέψεις, όπου και να βρίσκεσαι. Εάν είσαι συγγραφέας, web designer, φωτογράφος ή digital marketing (και πολλά άλλα φυσικά), πελατολόγιό σου είναι όλος ο κόσμος. Ποτέ δεν ήταν πιο εύκολο να δουλεύεις από οπουδήποτε θέλεις, με συχνές εναλλαγές και αλλαγή παραστάσεων.

Επαγγελματίας στον τομέα του Τουρισμού

Είναι αυτονόητο! Όταν δουλεύεις σε μια διεθνή αλυσίδα ξενοδοχείων, είτε ως ξεναγός ή ως πλήρωμα (πιλότος, αεροσυνοδός) σε επιβατικά αεροπλάνα πτήσεων εξωτερικού, το μόνο σίγουρο είναι ότι ταξιδεύεις σε μόνιμη βάση και επισκέπτεσαι μέρη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Travel blogger

Με εργαλεία όπως τα Google Adsense και διαφημιστικές συμφωνίες με brands, ένα blog με αρκετούς followers μπορεί να βγάζει τα χρήματα που απαιτούνται για τη συντήρησή του και ένα σημαντικό επιπλέον ποσό που θα σου δίνει τη δυνατότητα να ταξιδεύεις και να γράφεις για τα μέρη που επισκέπτεσαι.