Δες τι θα συμβεί εάν τοποθετήσεις ένα λεμόνι στο κομοδίνο σου

 

Είναι γνωστό ότι τα λεμόνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Προσθέτουμε λεμόνι στο τσάι, το χρησιμοποιούμε στη μαγειρική αλλά και στην καταπολέμηση του κρυώματος. Ωστόσο, τα παραπάνω δεν είναι οι μόνες ευεργετικές ιδιότητες του λεμονιού.

Το site Bright Side ανακάλυψε ορισμένα οφέλη που μπορεί να σου προσφέρει ένα λεμόνι, εάν το τοποθετήσεις στο κομοδίνο σου όσο κοιμάσαι.

Επιτέλους θα χαλαρώσεις

Η οσμή του κίτρου χαλαρώνει το νευρικό σύστημα, μειώνει το άγχος και ανακουφίζει από την ένταση μιας δύσκολης μέρας. Εάν δεν έχεις αιθέριο έλαιο λεμονιού, χρησιμοποίησε μισό λεμόνι.

Η συγκέντρωση και η προσοχή σου θα βελτιωθούν

Αναπνέοντας το άρωμα του λεμονιού καθημερινά, μπορείς να βελτιώσεις τη συγκέντρωσή σου, τη νοητική σου δραστηριότητα και τη μνήμη σου. Ακόμη και στο χώρο εργασίας, όταν ο χώρος μυρίζει λεμόνι οι εργαζόμενοι κάνουν λιγότερα λάθη, διαπιστώνουν ιάπωνες επιστήμονες.

Αλλάζει η διάθεσή σου

Το αιθέριο έλαιο λεμονιού βοηθά, αποδεδειγμένα, στη θεραπεία της κατάθλιψης. Αν ακόμη δεν το έχεις δοκιμάσει, ήρθε η ώρα να το κάνεις.

Ο αέρας θα καθαρίσει από τα μικρόβια

Δεν αρκεί μόνο το απολαυστικό άρωμα του λεμονιού. Η ιδιότητά του να απομακρύνει τα βακτήρια από την ατμόσφαιρα, σου δίνει έναν ακόμη λόγο να το αγαπάς. Ακούμπησε μισό λεμόνι στο κομοδίνο σου και ο αέρας του δωματίου θα καθαριστεί πλήρως.

Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Εάν ανήκεις στα άτομα που πάσχουν από υπέρταση, το λεμόνι μπορεί να σε βοηθήσει και εδώ. Η μυρωδιά του μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Διώχνει τα έντομα από το χώρο

Μυρμήγκια, μύγες, κουνούπια και τα συναφή, δύσκολα θα μείνουν σε έναν χώρο που μυρίζει λεμόνι. Έτσι, δεν θα ξοδεύεις πια χρήματα σε χημικά εντομοκτόνα και αντικουνουπικά. Extra tip: Για να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα, τοποθέτησε κομμάτια μπαχαρικού γαρίφαλου μέσα σε κομμάτια λεμονιού.

Το άρθρο μεταφράστηκε από το brightside.me.