Αυτές είναι οι 6 καλύτερες gaming κονσόλες του 2017

 

Καθώς μπαίνουμε στο φθινόπωρο και οι κρύες ημέρες  και νύχτες που θα μένουμε μέσα στο σπίτι παίζοντας video games πλησιάζουν, σου παρουσιάζουμε την λίστα με τις καλύτερες κονσόλες για videogames για το 2017!

1. Sony PlayStation 4 Pro

gaming κονσόλες

Το PS4 Pro ήρθε πρόσφατα να κάνει την διαφορά απέναντι στον ήδη πανίσχυρο προκάτοχό του. Εξάγει σήμα 4Κ και HDR ώστε να είναι συμβατό με τηλεοράσεις υψηλής τεχνολογίας και υπόσχεται καλύτερη εικόνα και αυξημένα framerates για ορισμένα παιχνίδια. Η κονσόλα περιλαμβάνει σκληρό δίσκο 1TB και λειτουργεί μέχρι σήμερα με όλα τα παιχνίδια, εφαρμογές και αξεσουάρ του PS4.

Όμως οι τίτλοι με οφθαλμοφανείς βελτιώσεις είναι πολύ λίγοι. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα παιχνίδια που υποστηρίζουν βελτιώσεις Pro δεν προσφέρουν αξιομνημόνευτες διαφορές στην ποιότητα σε σχέση με το απλό PS4, ενώ το PS4 Pro δεν αναπαράγει δίσκους Blu-ray Ultra HD 4K.

Το PlayStation 4 Pro εμφανίζει αξιοσημείωτες βελτιώσεις μόνο σε ένα περιορισμένο αριθμό παιχνιδιών, κάτι που θεωρητικά θα αλλάξει με τους τίτλους που αναμένονται τους επόμενους μήνες και χρόνια.

2. PS4 Slim

gaming κονσόλες

Το νεότερο PS4 είναι μικρότερο, έχει λεπτό σχεδιασμό και πιο αθόρυβη λειτουργία και διατηρεί ανέπαφη την δυναμική του PS4 που ξεκίνησε το 2013. Το ελαφρώς ανανεωμένο χειριστήριο DualShock4 είναι μπόνους.

Το PS4 Slim δεν έχει τη θύρα οπτικού ήχου του παλιού PS4, κάτι που θα στεναχωρήσει τους χρήστες ακουστικών τρίτων κατασκευαστών. Το κάπως ακριβότερο PS4 Pro προσφέρει μεγαλύτερο σκληρό δίσκο και την υπόσχεση καλύτερων γραφικών.

Τουλάχιστον το PS4 Slim είναι μια κονσόλα παιχνιδιών ιδανική αν δεν θέλεις να ξοδέψεις πολλά, όχι τόσο ιδανική όσο το PS4 Pro και μη-αναγκαία αν έχεις ήδη το PlayStation 4.

3. Microsoft Xbox One S

gaming κονσόλες

Το Xbox One S είναι μια εξαιρετική κονσόλα παιχνιδιών, 40% μικρότερη από την προηγούμενη και ξεφορτώνεται το περίφημο γιγάντιο τούβλο τροφοδοσίας. Μπορεί να παίξει βίντεο 4K από υπηρεσίες streamin, Blu-ray Ultra HD και υποστηρίζει HDR contrast σε βίντεο και παιχνίδια. To ενημερωμένο χειριστήριο λειτουργεί και με άλλες συσκευές Bluetooth.

Δυστυχώς 4K, Ultra HD Blu-ray και HDR λειτουργούν μόνο με νεότερες τηλεοράσεις και μπορεί να απαιτούν πολλές δοκιμές πριν δουλέψουν σωστά. Το νέο χειριστήριο μοιάζει φθηνότερο από τον προκάτοχό του. Το Project Scorpio, ο ισχυρότερος διάδοχος του Xbox One, αναμένεται στα τέλη του 2017.

Το Xbox One S είναι η κονσόλα που η Microsoft θα έπρεπε να έχει παραδώσει πριν από τρία χρόνια, και αν έχεις ήδη το Xbox One δεν υπάρχει λόγος να αλλάξεις τώρα.

4. Το νέο Nintendo 2DS XL

gaming κονσόλες

Το νέο Nintendo 2DS XL είναι βασικά ένα 3DS XL, χωρίς το 3D, με ελαφρώς βελτιωμένο σχεδιασμό. Σου δίνει πρόσβαση σε μια τεράστια συλλογή εξαιρετικών παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων των παλιότερων DS, NES και SNES παιχνιδιών.

Η μικροσκοπική γραφίδα είναι πολύ δύσκολη στη χρήση. Αν έχεις ήδη 3DS, οι νέες προσθήκες δεν συνιστούν λόγο για να ξοδευτείς και για το νέο Nintendo 2DS XL.

Το νέο 2DS XL προσφέρει μια φανταστική εμπειρία φορητού gaming σε εξαιρετική τιμή χωρίς να αποτελεί κάτι το πρωτοποριακό.

5. Nintendo Switch

gaming κονσόλες

Το Nintendo Switch είναι μια ευέλικτη κονσόλα παιχνιδιών που μετατρέπεται εύκολα από φορητή κονσόλα σε κονσόλα τηλεόρασης μεγάλης οθόνης. Τα χειριστήρια Joy-Con της είναι πρωτοποριακά ενώ το συνολικό πακέτο δείχνει ουσιαστικό και εκλεπτυσμένο. Το Breath of the Wild είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της Nintendo όλων των εποχών.

Εκτός από το Zelda, υπάρχουν πολύ λίγα παιχνίδια, ενώ η οθόνη θα σου φανεί μικρή καθώς θα παίζεις. Η διάταξη του Joy-Con είναι περιορισμένη με λίγο χωρό κίνησης ενώ το αριστερό χειριστήριο μπορεί να εμφανίσει προβλήματα σύνδεσης όταν χρησιμοποιείται ασύρματα.

Το Nintendo Switch είναι μια δυνατή συσκευή που προσφέρει μια εντυπωσιακή εμπειρία παιχνιδιού σε ένα μικρό πλαίσιο. Αλλά η πολύ μικρή γκάμα παιχνιδιών πέρα από το Zelda και η έλλειψη συγκεκριμένου πλάνου για να κυκλοφορήσουν παλιότερα ρετρό παιχνίδια αφήνει το Switch να μοιάζει περισσότερο σαν ημιτελής προσπάθεια απο το ξεκίνημα.

6. Nintendo 2DS

gaming κονσόλες

Το Nintendo 2DS είναι το πιο οικονομικό φορητό σύστημα για νεότερους gamers ή για όσους δεν ενδιαφέρονται για 3D. Περιλαμβάνει μια κάρτα SD των 4GB και δίνει στους παίκτες πρόσβαση στην εντυπωσιακή συλλογή παιχνιδιών onine αλλά και σε φυσική μορφή. Το καλύτερο από όλα, μαζί με την κονσόλα σου δίνεται δωρεάν ο κωδικός λήψης του Mario Kart 7.

Το 2DS μοιάζει και είναι φθηνό στην κατασκευή και έχει μόνο ένα ηχείο, που ακούγεται λίγο φτωχο. Παρόλο που έχει σχεδιαστεί για παιδιά, υπάρχουν ευάλωτα στο πέσιμο από ύψος σημεία με αποτέλεσμα να είναι πιθανόν να μην επιβιώσει από κακή πτώση. Σύμφωνα με τα σημερινά πρότυπα, η οθόνη του είναι πολύ μικρή.

Με νέα ακόμα χαμηλότερη τιμή, το 2DS προσφέρει ένα τεράστιο φάσμα συναρπαστικών παιχνιδιών και αποτελεί πού δυνατό entry-level σύστημα για νέους και άπειρους παίκτες.