5 τρόποι να μην χαθείς με τις φίλες σου όταν σας τρώνε οι υποχρεώσεις

 

Ξυπνάς, φτιάχνεις καφέ και… η μέρα ξεκινά, χωρίς φυσικά να ξέρεις πότε θα τελειώσει. Με πόνο ψυχής κάνεις απόρριψη στις κλήσεις της κολλητής σου όταν πρέπει να πάρεις το παιδί από το σχολείο, να προλάβεις το καθαριστήριο, να πάρεις και 2 πραγματάκια από το σούπερ μάρκετ και να μαγειρέψεις στην ώρα σου το βραδινό.

Για πόσο όμως θα αντέξει η σχέση σας αν συνεχίσεις έτσι; Πώς μπορείτε να μην χαθείτε όταν μέσα στη μέρα σας πρέπει να χωρέσουν οικογένεια, παιδιά, δουλειά, σχέσεις, υποχρεώσεις και τέτοια;

Θέλω να βοηθήσω, γι’ αυτό και θα μοιραστώ μαζί σου ορισμένους δοκιμασμένους τρόπους να κρατήσεις ζωντανή μια φιλία μέσα στον χαμό που έχεις να διαχειριστείς.

Βρείτε νέους τρόπους επικοινωνίας

κολλητήΞέρω, με την κολλητή σου συνηθίζατε να μιλάτε με τις ώρες στο τηλέφωνο για σημαντικά αλλά και -κυρίως- για ασήμαντα θέματα. Τώρα, όμως, που έκανε παιδιά, έχεις βαρεθεί να ακούς πως «ο συνδρομητής που καλέσατε, δεν είναι διαθέσιμος κλπ κλπ».

Η λύση; Μην ντραπείς να τη ρωτήσεις ευθέως ποιος είναι ο τρόπος επικοινωνίας που την εξυπηρετεί περισσότερο. Ίσως να προτιμά να επικοινωνείτε γραπτώς μέσω messenger, viber, whatapp ή να μιλάτε στο τηλέφωνο για ένα πεντάλεπτο, αρκεί να είστε cool και οι δύο με το γεγονός ότι μπορεί να χρειαστεί να κλείσετε στη μέση μιας πρότασης για παράδειγμα, συμβαίνουν αυτά.

Ορίστε ένα σταθερό ραντεβού

κολλητήΕντάξει, μπορεί να μην σας βγει για κάθε βδομάδα, αλλά έστω ένα brunch το μήνα σίγουρα μπορείτε να το προγραμματίσετε, τι στο καλό; Σίγουρα θα ήταν καλό να είστε ευέλικτες και οι δύο εάν προκύψει κάτι έκτακτο με τα παιδιά, τη δουλειά ή κάτι άλλο σημαντικό, αλλά το γεγονός ότι θα έχετε προκαθορίσει την ημέρα και ώρα του ραντεβού σας, αυξάνει τις πιθανότητες να καταφέρετε να βρεθείτε. Άσε που σας δίνει και κάτι να περιμένετε με ανυπομονησία.

… ή μια ετήσια «ημέρα φιλίας»

κολλητήΑς πάμε ένα level παραπάνω από το προηγούμενο.

Κανονίστε μια ολοήμερη εξόρμηση στο spa, μια φορά το χρόνο. Θα σας ανακουφίσει ψυχικά από την ένταση που σας δημιουργεί η έγνοια ότι δεν βρίσκεστε όσο θα θέλατε αλλά και σωματικά εννοείται. Βοηθάει πολύ να σχεδιάσετε μια ιδιαίτερη συνάντηση.

Κάντε μαζί τις εξωτερικές δουλειές

κολλητήΕκείνη πρέπει να πάει στον μανάβη, εσύ στο καθαριστήριο. Εάν έχετε την τύχη να μένετε κοντά, δείτε μήπως μπορείτε να συντονιστείτε ώστε να κάνετε τις εξωτερικές σας δουλειές μαζί. Εάν μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτόν το χρόνο για να περάσετε λίγη παραπάνω ώρα μαζί, γιατί όχι;

Πες της ότι σου λείπει

κολλητήΗ αλήθεια είναι ότι συνήθως είμαστε τόσο απορροφημένοι από την καθημερινότητά μας που παραμελούμε τους ανθρώπους που αγαπάμε. Δεν βοηθάει όμως να μιλάμε κάθε συνεχώς για το πώς νιώθουμε με εμείς μέσα στο φορτωμένο μας πρόγραμμα κλπ.

Καλύτερα να εκφράζεσαι προς τη φίλη σου λέγοντας «Μου λείπεις! Ξέρω ότι είσαι πηγμένη, αλλά θα μήπως μπορούσαμε να κάνουμε ένα Facetime; Θέλω να σου μιλήσω για το τάδε που μου συμβαίνει αυτόν τον καιρό».

Το να μιλήσεις ευθέως θα βοηθήσει να ξεπεράσεις την όποια πίκρα σου δημιουργεί το γεγονός ότι έχετε χαθεί. Επίσης, λέγοντας για ποιο συγκεκριμένο ζήτημα θέλεις να μιλήσετε, κάνει τη φάση να μοιάζει λιγότερο με γκρίνια και περισσότερο με το ότι η γνώμη της φίλης σου μετράει για εσένα.