Ναι, το Blade Runner είχε γίνει και σειρά (απλώς λεγόταν Total Recall 2070)

 

Ήταν εκείνη η εποχή προς τα τέλη της δεκαετίας του ’90 που ένας χείμαρρος σειρών επιστημονικής φαντασίας κατέφθανε στα ελληνικά κανάλια -μιας και οι περισσότερες ήταν αποτυχίες άρα φτηνές για να αγοράσει κάποιος τα δικαιώματα τους- και μια εξ’ αυτών ήταν το Total Recall 2070.

Αν και ο τίτλος συνδέεται περισσότερο με μια άλλη ταινία, το Total Recall (Ολική Επαναφορά), η οποία με τη σειρά της βασίστηκε στο διήγημα του συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Phillip K. Dick “We Can Remember It for You Wholesale”, η υπόθεση της σειράς ήταν πολύ πιο κοντά στο “Blade Runner” (Do Androids Dream of Electric Sheep?).

Το Total Recall 2070 λαμβάνει χώρα σε ένα σκοτεινό, βιομηχανικό και κοσμοπολίτικο περιβάλλον, με μια αισθητική νουάρ επιστημονικής φαντασίας. Η κυβερνητική γραφειοκρατία επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από έναν μικρό αριθμό εξαιρετικά ισχυρών εταιρειών, το “Consortium” (Κοινοπραξία), συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας Rekall που κατασκευάζει μνήμες ηλεκτρονικών υπολογιστών και παρέχει διακοπές μέσω της εικονικής πραγματικότητας (εδώ βρίσκεται και η μοναδική σύνδεση με το Total Recall) και της κατασκευάστριας ανδροειδών Uber Braun.

Ο David Hume είναι ανώτερος αστυνομικός στο Γραφείο Προστασίας του Πολίτη (CPB), μια αστυνομική υπηρεσία που επικεντρώνεται στη δημόσια ασφάλεια. Αφού ο συνάδελφός του δολοφονείται από ένα ανδροειδές, ο Hume αναγκάζεται να συνεργαστεί με ένα νέο και αφελή αξιωματικό, τον Ian Farve, ο οποίος κρύβει το μυστικό ότι ο ίδιος είναι ανδροειδές «άλφα κλάσης», ένα μοντέλο με πιο σύνθετο ψυχολογικό χαρακτήρα από τα υπόλοιπα.

Ο Hume και η CPB έχουν συχνά αντιπαραθέσεις με την Υπηρεσία Αξιολογητών (το ερευνητικό γραφείο που έχει αποκλειστική αρμοδιότητα για τα εγκλήματα που σχετίζονται με την Κοινοπραξία) και με τις ιδιωτικές δυνάμεις ασφαλείας των εταιρειών της Κοινοπραξίας. Όμως, η βασική και πιο ενδιαφέρουσα υπόθεση είναι η προσπάθεια του Favre να ανακαλύψει τον δημιουργό του, εξού και η ομοιότητα με το Blade Runner.

Η καναδικής παράγωγης σειρά είναι εξαιρετικά ατμοσφαιρική για το κόστος παράγωγης και την εποχή της, ενώ περιέχει και αρκετό γυμνό (που κόπηκε όταν η σειρά παίχτηκε στις ΗΠΑ), κάτι που την προσδιόριζε ως αρκετά ενήλικη. Όλοι οι ηθοποιοί προσδίδουν κάτι το μοναδικό στο ρόλο τους, ειδικά ο Karl Pruner στο ρόλο του ανδροειδούς αστυνομικού.

Τα συνολικά επεισόδια έφτασαν τα 22 πριν η σειρά κοπεί και αναγκάσει τους δημιουργούς να κλείσουν κάπως βιαστικά όσα σεναριακά μέτωπα είχαν ανοίξει, αν και υπάρχουν και αρκετές υποθέσεις που δεν έκλεισαν στο τέλος. Μπορείς να βρεις κάποια από τα επεισόδια στο YouTube, ειδικά αν θες να απολαύσεις την άκρως εντυπωσιακή εισαγωγή με την επική μουσική επένδυση των Jack Lenz και Zoran Borisavljevic.

INTRO

MAKING OF