5 σημάδια ότι χρειάζεσαι καινούργια αθλητικά παπούτσια

 

Είναι ίσως το πιο σημαντικό γεγονός της τεράστιας προσπάθειας που ξεκίνησες πριν καιρό να σηκωθείς από τον καναπέ και να αρχίσεις επιτέλους τη σοβαρή άσκηση. Η ώρα αλλαγής των αθλητικών παπουτσιών!

Αυτά είναι τα πέντε βασικά σημάδια που θα σε πείσουν ότι τα αθλητικά παπούτσια σου είναι πρώην αθλητικά παπούτσια, έχουν βρει την θέση τους στην ουράνια χορωδία των αθλητικών παπουτσιών κλπ κλπ.

Τρέχοντας με αυτά πονάς

Πόνοι στα γόνατα, στα ισχία και στα πέλματα μάλλον σημαίνουν ότι το ζευγάρι των σπορτέξ σου, δεν παρέχει πλέον την υποστήριξη που χρειάζεσαι, ειδικά εάν οι πόνοι αυτοί εμφανίζονται ξαφνικά χωρίς να έχεις κάνει κάτι επιβαρυντικό και διαφορετικό από την συνηθισμένη σου άσκηση.

Η σόλα έχει σχεδόν εξαφανιστεί

Το ελαστικό στο κάτω μέρος των παπουτσιών φθείρεται όπως και τα ελαστικά στο αυτοκίνητο σου. Καθώς οι σόλες φθείρονται, είναι πολύ πιθανότερο να γλιστρήσεις ενώ τρέχεις και να τραυματιστείς σοβαρά, δεδομένου ότι η λειτουργία τους είναι να «κολλάνε» στο έδαφος.

Έχεις τρέξει ένα κάρο χιλιόμετρα

Σε γενικές γραμμές τα αθλητικά παπούτσια πρέπει να αντικαθίστανται κάθε 500 με 800 χιλιόμετρα. Εάν συναντήσεις κάποια από τις αρνητικές παρενέργειες που προαναφέραμε, δεν υπάρχει κανένας λόγος να υποφέρεις περαιτέρω, πήγαινε και πάρε νέα παπούτσια αμέσως.

Αποτυγχάνουν να περάσουν τη δοκιμή της περιστροφής

Δοκίμασε να κρατήσεις τη μύτη και τη φτέρνα των παπουτσιών σου στα χέρια σου και να τις στρίψεις προς αντίθετες κατευθύνσεις. Θα πρέπει να υπάρχει μια σοβαρή αντίσταση. Αν στρίβουν με λίγη ή καθόλου προσπάθεια, είναι πιθανόν η ώρα για αναβάθμιση.

Είναι τίγκα στη μπίχλα

Ό,τι φαίνεται σαν παλιό, μυρίζει σαν παλιό και το πόδι σου μέσα του φωνάζει «ΕΛΕΟΣ», τότε είναι παλιό. Αν πιάσεις τον εαυτό σου καθώς δένεις τα κορδόνια, να μην αντέχει το θέαμα, τότε ετοιμάσου για επίσκεψη στα καταστήματα αθλητικών της γειτονιάς σου.