Τα 5 καλύτερα applications για βιβλιοφάγους

 

Το διάβασμα βιβλίων σε ηλεκτρονικές συσκευές έχει βελτιωθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, ειδικά και μετά την άφιξη των tablet. Σίγουρα υπάρχουν πολλά applications για να διαβάζεις βιβλία σε smartphones & tablets, ποια όμως διαφέρουν προσφέροντας πρωτότυπα αλλά απαραίτητα χαρακτηριστικά και πραγματικά βελτιώνουν την εμπειρία ανάγνωσής βιβλίων;

Goodreads

βιβλία

Το Goodreads είναι η απόλυτα απαραίτητη εφαρμογή αν σε ενδιαφέρουν οι συστάσεις και οι κριτικές των ίδιων των αναγνωστών. Μάλιστα, με την δυνατότητα σύνδεσης με τους φίλους σου, μπορείς να λαμβάνεις και τις δικές τους προτάσεις μιας και συνήθως οι φίλοι έχουν κοινά γούστα. (Δωρεάν για iPhone και Android)

The New York Times App

βιβλία

Αν πάλι προτιμάς τις επαγγελματικές συστάσεις κατέβασε την εφαρμογή των New York Times. Οι κριτικές βιβλίων των New York Times καλύπτουν τόνους νέων εκδόσεων με κριτικές και αναλύσεις από τους πιο αξιόλογους κριτικούς. Είναι επίσης εξαιρετική εφαρμογή για να διαβάσεις συνεντεύξεις συγγραφέων και ειδήσεις από τον κόσμο του βιβλίου. (Δωρεάν για iPhone και Android)

Pocket

βιβλία

Μήπως δεν χορταίνεις τα άρθρα που ανακαλύπτεις στο ίντερνετ αλλά δεν έχεις τον χρόνο να τα διαβάσεις όλα; Τότε το Pocket είναι φτιαγμένο για εσένα μιας και σου επιτρέπει να αποθηκεύεις άρθρα και μικρές ιστορίες μυθοπλασίας από όλο το διαδίκτυο, προκειμένου να τα διαβάσεις με την ησυχία σου μόλις βρεις χρόνο. (Δωρεάν για iPhone και Android)

Audible

βιβλία

Τα audiobooks υπάρχουν δεκαετίες τώρα, όμως η ψηφιακή εποχή τα εκτόξευσε στις προτιμήσεις των απανταχού βιβλιοφάγων. Η δυνατότητα να ακούς ένα βιβλίο (συνήθως στο διαβάζει κάποιος/α γνωστός/η ηθοποιός) καθώς πηγαινοέρχεσαι στην δουλειά σου με τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή τρέχοντας στον διάδρομο του γυμναστηρίου, είναι αυτό που έλειπε από την πολυάσχολη καθημερινότητα σου. Αυτό το κενό ήρθε να καλύψει η εφαρμογή Audible. (Δωρεάν για iPhone και Android, με αγορές εντός εφαρμογής)

Book Crawler (iTunes) & Shelves (Android)

βιβλία

Αν διαβάζεις πολλά βιβλία και θέλεις να κρατάς αρχείο, τότε τα Book Crawler και Shelves, εφαρμογές για το iPhone και το Android αντίστοιχα, είναι εδώ για εσένα. Και οι δυο εφαρμογές, σου επιτρέπουν να καταγράφεις και να αρχειοθετείς τα βιβλία που έχεις διαβάσει και να διατηρείς λίστες με τις μελλοντικές αναγνωστικές σου κατακτήσεις. (Δωρεάν για iPhone και Android)

Διάβασε ακόμη: 7 επερχόμενες ταινίες βασισμένες σε βιβλία που πρέπει να διαβάσεις πριν τις δεις